Цього року новий сезон Суперліги Парі-Матч 2018/2019 розпочнеться протистоянням чемпіона України і володаря національного Кубка – “Черкаських Мавп” і “Дніпра”. В кінці вересня ці команди поборються за перший в історії національний Суперкубок, пише “Черкаський Край”.

Кращі команди в минулому сезоні, які, нагадаємо, в чемпіонській серії боролися за золото національної першості, розіграють Суперкубок в рамках двох матчів, що пройдуть в Черкасах і Дніпрі. Господар першого матчу визначиться в результаті жеребкування, а точні дати матчів будуть уточнені найближчим часом.

У новому сезоні “Черкаські Мавпи” також боротимуться за Єврокубок. І це після 8-річної перерви. Уже цієї осені черкащани візьмуть участь у міжнародній першості “FIBA Europe Cup”. Як інформує офіційний сайт команди, “Мавпи”, ймовірно, стануть одним із двох вітчизняних клубів, які боротимуться за міжнародний трофей. Окрім черкасців, за нагороду планує змагатися й володар Кубка України – БК “Дніпро”.

Днями черкаська команда уже подала заявку на участь у Єврокубку й пройшла всі юридичні процедури. Уже наприкінці місяця стане відомо, із якого етапу кваліфікації “Черкаські Мавпи” зможуть розпочати боротьбу. Окрім команди, до турніру має готуватися й місто. Адже за вимогами змагань, ігрова зала команди-учасниці має вміщати півтори тисячі глядачів. Зважаючи на це, у черкаському ПС “Будівельник” планують роботи по збільшенню місць. До євростандартів цих змагань арені бракує усього три сотні сидінь. Додам, черкасці могли подати заявку й на участь у кваліфікації Ліги Чемпіонів. Однак, за правилами цього турніру, домашня арена має вміщувати не менше трьох тисяч глядачів. Як зазначають на сайті клубу, участь у цьому турнірі позбавила б черкаського уболівальника домашніх ігор. Матчі довелося б грати в сусідніх містах.