У всіх школах Черкас запроваджують систему електронних щоденників. Тепер через мобільний додаток або ж sms-повідомлення на телефон батьки зможуть миттєво дізнаватися про успішність своїх дітей та як вони відвідують школу. Більше того – бачитимуть розклад уроків та домашні завдання. Сьогодні для втілення проекту «Електронна школа» навчальним закладам міста передали близько 1000 планшетів.

Педагогічному колективу Черкаської спеціалізованої школи №18 техніку з уже встановленим програмним забезпеченням вручили заступники міського голови Юрій Ботнар, Ігор Коломоєць та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов. У ній нині навчається 1024 учні.

 На кожен клас передбачили один планшет. На всіх гаджетах підключений 3G Інтернет. Разом із електронним учитель вестиме й звичайний, паперовий, журнал.

– Наші навчальні заклади стають більш сучасними. Завдяки такій новації батьки завжди будуть у курсі всіх шкільних справ. Як свідчить досвід, використання електронних щоденників дисциплінує й самих учнів, – прокоментував Юрій Ботнар. – Впевнений, що це один із кроків до виховання успішної та конкурентної молоді!

Кожен із батьків зможе слідкувати в системі винятково за своєю дитиною, тоді як вчитель – за всім класом. Директор школи, відповідно, за всіма учнями свого навчального закладу. Профільний департамент матиме доступ до всіх планшетів.

Із такими щоденниками вже мали справу в 12 та 32-ій школах. Як розповів директор департаменту Сергій Воронов, кількість прогулів у них знизилася в сім разів, натомість – зросла активність учнів під час уроків.

 – Діти розуміють, що зараз батькові чи мамі прийде повідомлення про їх оцінки, тож намагаються бути активнішими на уроках, частіше піднімати руку й загалом краще вчитися, – відзначає він. – Нашому місту ці планшети обійшлися безкоштовно – їх надав інвестор, який постачатиме програмне обладнання.

Він наголошує, що програмне забезпечення таких онлайн-щоденників – захищене.