Народний депутат України Віталій Войцехівський відвідав Черкаський професійний ліцей. Нині Міністерство освіти і науки розгладає питання можливості реформування навчального закладу.

Войцехівський повідомив, що не дивлячись на перестороги щодо закриття ліцею, студентами першого курсу стали більше ста осіб.

“Реформа освіти подекуди вимагає важких рішень, однак реформувати освітню установу з потужною матеріально-технічною базою, вдало сформованим педагогічним складом та необхідною наповнюваністю груп – було б злочинно. Вірю, що МОН та Управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації приймуть виважене рішення і заклад надалі продовжить свій розвиток”, – переконаний нардеп.

Зазначимо, що питання про реорганізацію закладу, за словами начальника обласного управління освіти і науки Валерія Данилевського, донині вивчає Міністерство освіти, розповідає Суспільне.

“Ще навесні цього року Міністерство внутрішніх справ звернулося до Міносвіти про передачу означеної будівлі. Власник досі рішення не прийняв, а власник — це Міністерство, ну і питання в дещо підвішеному стані. Ніхто людей на вулицю не викине, буде вивчатися питання, і всім, хто є працівниками буде запропоноване певне місце роботи”, – пояснив він.

Ті, хто подав документи до ліцею у 2024 році, навчатися можуть тільки за власні кошти. Оскільки відсутнє регіональне замовлення, пояснив Валерій Данилевський. Або ж вступити до іншого закладу професійно-технічної освіти до 1 жовтня. Інформаційний запит про подальшу долю освітнього закладу ми надіслали в Міністерство освіти України.