Всеукраїнський фестиваль VIRA FEST відбудеться 26-27 травня у першій козацькій столиці – Чигирині (Черкаська область). Одним із найбільш яскравих заходів фесту стане Веломарафон на 70 км «Черкаси-Чигирин». Пише “Ремарка“.

70 кілометрів на ровері? Так, це справжній виклик для велопрофесіоналів та аматорів! Другий рік поспіль фестиваль VIRA FEST організовує потужну ровергутірку, що передбачає проведення одразу ряду заходів.

Найпомітнішим із них буде Веломарафон «Черкаси-Чигирин», що відбудеться 27 травня. Точкою старту стане пам’ятник Богданові Хмельницькому у Черкасах (площа біля ПК «Дружба народів», бул. Шевченка, 249). Учасники веломарафону проїдуть колоною 70 кілометрів аж до місця проведення фесту – площі біля Резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині.

Для участі достатньо у визначений день прибути на місце збору о 8.30 для реєстрації. Старт заплановано о 9.00. Організатори закликають учасників реєструватися і завчасно, заповнивши коротку АНКЕТУ за посиланням: https://goo.gl/forms/S6H8FTMkNZYDV5RO2 або за телефоном координатора: (068)684-00-86

Безпосередньо у Чигирині учасники веломарафону матимуть кілька годин для перепочинку та обіду, а згодом можуть долучитися до велозаїздів «Крутий ровер». Змагання стартують о 14.00 на центральній вулиці Чигирина та відбуватимуться у наступних категоріях:

Чоловіки від 16 років до 30
Чоловіки від 30 років і старші
Жінки від 16 років до 30
Жінки від 30 років і старші
Призовий фонд змагань у кожній з категорій: І місце – 1000 гривень, ІІ місце – 500 гривень, ІІІ місце – 250 гривень.

Цього ж дня позмагатися випаде і зовсім юним велосипедистам у межах заїздів «Малий ровер», що стартують о 13.30. учасники змагатимуться за приємні сюрпризи та призи у наступних вікових категоріях:

4 -6 років
7-8 років
8-9 років
10-11 років
11-15 років
Генеральним партнером велозаходів цього року стала компанія «MEDINNA+» та вода «АquaMelan».

– Ми з радістю підтримуємо заходи, що популяризують здоровий та активний спосіб життя, адже це політика і нашої компанії на всеукраїнському рівні. Впевнені, що участь у настільки масштабних подіях мотивує учасників розвиватися і стане прикладом активної життєвої позиції для багатьох, – відзначає керівник компанії «MEDINNA+» Інна Бубнова.

Учасників велозаходів компанія забезпечать водою, а організатори – транспортним супроводу та довозом із Чигирина до Черкас.