У соціальних мережах черкащани почали скаржитися, що в парках, попри наявні таблички про вільний Wi-Fi, насправді його немає, пише “Про все”.

Керівництво компанії “McLaut” підтвердило інформацію, що попри заявлений інтернет, вони не можуть його надавати, оскільки КП “Дирекція парків” відмовилася в підключенні їхнього обладнання до енергомережі.

– Керівництво “Дирекції парків” тиждень чи два тому відключило електроживлення хотспотів. Мабуть, їм не треба, – написав в мережі власник інтернет-провайдера Віталій Лаут.

Керівництво комунального підприємства спростувало цю інформацію і пояснює, що безкоштовний інтернет на території парків надається і ніяких перешкод для цієї послуги підприємство не чинить.

– Завжди, де розміщені точки безкоштовного інтернету, ми даємо можливість підключати обладнання провайдера. Також все обладнання провайдера ми беремо на відповідальне зберігання. На сьогодні відвідувачі парків можуть скористатися безкоштовним вайфаєм в парку “Сосновий бір” (на дитячому майданчику); в Долині троянд, у сквері за обласною радою, у сквері “Юність”. З приводу моментів, що ми начебто комусь відмовили в підключенні, я уточнив, насправді відмов не було. Був момент, коли ми попросили звернутися пізніше, оскільки тоді не мали можливості підключити обладнання до енергомережі, але після того до нас ніхто не звертався, – розповів директор КП “Дирекція парків”  Володимир Стойко.

Натомість багатьох користувачів соціальних мереж здивувало те, що когось цікавить інтернет в парках. На їхню думку, туди потрібно приходити відпочивати, а не сидіти в мережах.