Чотири дні залишилося для зміни тимчасового місця голосування на президентських виборах 2019. Громадянам, що робитимуть свій вибір не за місцем проживання, необхідно звернутися до відділу ведення реєстрації виборців і отримати відповідне посвідчення, нагадує Суспільне телебачення.

Це – відділ ведення Державного реєстру виборців Соснівського району. Працівники відділу у кабінет, де приймають документи, кореспондентів Суспільного не впустили. Знімати дозволили з коридору.

«В кабінеті не можна, там персональні дані, там паспорти,

— Так ми людей будемо знімати, а не паспорти.

– Не, я не знаю навіть, що вам сказати на це, якщо ви з дверей отак от знімете, не будете заходити, близько не знімати.»

 Від будь-яких коментарів тут теж відмовилися.

Черкащанка Ольга Гуржій родом із с. Худяки Черкаського району. Живе та працює в обласному центрі з 2013 року. На попередніх Президентських виборах голосувати їздила додому. Цьогоріч у день голосування – каже – працюватиме. Тому і вирішила звернутися до відділу ведення реєстрації виборців, щоб змінити місце голосування.

Своєї черги на отримання посвідчення у коридорі чекає черкащанка Тетяна Коваль. Таку процедуру проходить із 2001 року. Тоді жінка виписалася від батьків і прописалася у свого чоловіка. Має відповідний штамп у паспорті.

 «Із 2001 року я прописана за цією адресою, але мене й досі немає у списках! Вже колись писала заяву, написала – проголосувала. Невже щоразу, коли в нас вибори, я маю бігати і писати заяву, невже не існує якогось реєстру?»

Аби змінити місце голосування при собі треба мати паспорт та його ксерокопію, документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування (наприклад, довідку з місця роботи) та заповнити заяву єдиного зразка. Ця інформація розміщена при вході в кабінет відділу ведення реєстрації виборців Соснівського району. Про кількість виборців, які на сьогодні вже отримали посвідчення про зміну тимчасового місця голосування, у департаменті організаційного забезпечення Черкаської міськради нам не повідомили і давати коментарі відмовилися через брак часу.