Із 28 листопада на Черкащині розпочав роботу комунікаційний центр Служби 112. Тепер усі екстрені служби можна викликати за єдиним номером. За тиждень надійшло 105 викликів. Про це Суспільному розповів начальник відділу “102” Олександр Петриченко.

За словами Олександра Петриченка, за цим коротким номером люди можуть викликати поліцію, медиків, рятувальників чи службу газу. Його використовують як альтернативу гарячих ліній та з метою економії часу.

Для прикладу, якщо сталась дорожньо-транспортна пригода і на місце події необхідно направити не лише наряд поліції, а й рятувальників та медиків, то громадяни можуть зателефонувати за єдиним номером, не телефонуючи на інші. А якщо людина, наприклад, потребує допомоги поліції то вона може звернутись на 102. Номера екстрених ліній 101, 102, 103 і 104 працюють в звичному режимі”, – пояснив фахівець.

Основний комунікаційний диспетчерський центр знаходиться у Києві. Він обслуговує чотири області, зокрема, і Черкаську, додав Олександр Петриченко:

“Від людей надходять дзвінки, а оператор обробляє необхідну інформацію і скеровує її до відповідних підрозділів”.

На лінію “112” також можуть звернутися і люди з вадами слуху чи мовлення. Вони спілкуватимуться по відеозвʼязку з операторами, що володіють жестовою мовою. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер “112” і очікувати посилання на зʼєднання.