На Черкащині хочуть реорганізувати Черкаський професійний ліцей. Його приміщення та майно планують передати релокованому освітньому закладу.

Як пояснив начальник  управління освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, ліцей перебуває  у державній формі власності, тому вирішувати його долю має Міністерство освіти.

«Свого часу в Черкаси було евакуйовано навчальний заклад, який готує важливі у воєнний час спеціальності. І оскільки в них значна кількість студентів, їм потрібні додаткові приміщення для повноцінного функціонування закладу. Зважаючи на це, Міністерство внутрішніх справ, до підпорядкування якого належить заклад, звернулося до Міністерства освіти із пропозицією виділити їм додаткові приміщення для забезпечення навчального процесу. Найзручнішими приміщеннями виявились приміщення професійного ліцею», – пояснив Данилевський.

За його словами цього понеділка відбулась нарада у міністерстві, на яку були запрошені представники обласної адміністрації, міської влади, аби обговорити майбутню долю ліцею.

«Підіймалися питання, чи буде забезпечено освітні потреби дітей, чи буде збережено право працівників на подальшу працю. Наразі, як мені відомо, жодного рішення Міністерство не приймало. І в цій ситуації, якщо власник прийме рішення про злиття кількох закладів, чи реорганізацію, чи перепрофілювання, ми як орган виконавчої влади маємо забезпечити виконання рішення», – сказав Данилевський.

Він також зазначив, що підіймати інформаційну хвилю з цього питання та проводити акції протесту наразі передчасно. Адже жодних рішень наразі не ухвалено. А у випадку, якщо рішення про реорганізацію закладу буде прийнято, то процес може розтягнутися на тривалий час.

Валерій Данилевський переконує, що здобувачі освіти зможуть закінчити навчання та отримати обраний ними фах.

«Ті діти, які навчаються в ліцеї нині, мають закінчити навчання за своїм напрямком підготовки і за відповідним рівнем кваліфікації. В нашій області і в Черкасах, зокрема, є заклади, які здатні забезпечити навчання. Також буде працевлаштовано працівників ліцею. Якщо говорити про майстрів виробничого навчання, то нині таких працівників бракує, думаю, що в більшості їх працевлаштують. Крім того, та частина обслуговуючого персоналу, що може втратити роботу теж буде працевлаштована. Щодо цього є домовленість з міським департаментом освіти», – зазначив він.