Екс-секретар Черкаської міськради, депутат міськради Олександр Радуцький вчергове входить в судовий процес. Цього разу він вирішив подати до суду на владу через виїзну сесію, що відбулася в Каневі в серпні. Нагадаємо, депутати Черкаської міськради ухвалили на 57-му пленарному засіданні сесії 22 серпня ряд рішень і відбулося засідання сесії саме в Каневі, а не в Черкасах. Пише “Прочерк“.

– Поки я це кажу, мій адвокат заносить в міськвиконком ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду, де я, як депутат міськради, позиваюся до Черкаської міськради і міського голови Анатолія Бондаренка через «канівський шабаш», – зазначив Олександр Радуцький. – Там приймали участь п’ятеро осіб, що не є депутатами, бо відкликані. Я звернувся до суду, щоб визнати протиправним та нечинним рішення Черкаської міськради про внесення змін до бюджету, про Програму соціально-економічному розвитку, про надання дозволу КП «Черкасиелектротранс» укладання договору фінансового лізингу, щодо інших рішень тощо. Вважаю, сесія була скликана незаконно. Було відкрито кримінальне провадження, прокуратура цим займається. Я так розумію, що це було останнє засідання, яке вів Анатолій Бондаренко. Найближчим часом в нього буде підозра за скоєння злочину проти мешканців нашого міста. Та це вже доводитиме прокуратура. Я ж, як депутат міськради, подав клопотання і воно схвалене. Судове рішення набрало законної сили, а саме зупинило рішення черкаської міськради до набрання їх законної сили.

Радуцький пояснив, чому вважає рішення, прийняті в Каневі, протиправними.

– Щодо міського бюджету. Директор департаменту фінансів Черкаської міської ради Наталія Джуган після канівської сесії надала меру службову записку, вона його повідомила, що було порушено бюджетний регламент. Також мера інформували, що сесія скликалася в спосіб, що не регламентується законами України. Наприклад, візьмемо програму Про переоснащення комунальних підприємств міста. Гарне рішення, але я зв’язався з керівництвом львівського заводу, де отримав інформацію, що такі ж тролейбуси, які мали бути взяті в лізинг і що було проголосовано на тій сесії, такі тролейбуси коштують 4 мільйони 800 тисяч. А в нас закладено чомусь 5 мільйонів 300 тисяч. Скажіть, будь ласка, а ні в кого нічого не репне? – дивується Олександр Радуцький. – А таких тролейбусів закладено двадцять! То порахуйте, скільки вони собі відкату забезпечили цим шабашем лише по одному питанню.

blank

blank