На офіційному сайті Смілянської міської ради з’явилося дві нові петиції: «Про прийняття рішення міської ради щодо надання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення всім охочим мешканцям міста Сміла для облаштування своїх осель індивідуальним (автономним) опаленням до початку опалювального сезону 2018-2019рр» та «Про прийняття рішення міської ради щодо облаштування об’єктів дитячих садочків та шкіл міста Сміла автономним опаленням до початку опалювального сезону 2018-2019рр». Пише інтернет-видання smila-ua.

Сміляни вимагають отримання дозволів на індивідуальне опалення (ІО), а також проведення ІО хоча б у школах та дитсадках. Голосувати за петиції можна протягом 90 днів. Щоб депутати їх розглянули – необхідно зібрати 150 голосів.

Тим часом на депутатських комісіях міські обранці говорили про те, що дати дозволи людям – не проблема. Але що буде далі? Газове господарство і РЕМ не можуть дати свої техумови, тому що їхні мережі не витримають масовий перехід смілян на ІО. До того ж є частина жителів, які не мають коштів провести індивідуалку. Тож будуть змушені платити за централізоване опалення вдвічі більше. Та й саме КП «Смілакомунтеплоенерго» не запуститься, якщо матиме лише 50% споживачів.

Що робити? Куди Смілі рухатись далі? Не відомо. А новий опалювальний сезон вже близько…