Днями Центральний провід Народного Руху України у складній дискусії прийняв непросте рішення: підтримати у 2 турі чинного президента. Про це пише голова обласного осередку НРУ Валентина Коваленко на своїй сторінці у “Фейсбук”.

«Розумію: оцінюючи всі ризики можливості “втрати державності”, рухівська політична сила мусила чітко визначитися з вибором – «меншого зла». Бо, за Чорноволом, – «Україна понад усе». Я знаю, що і більшість черкаських рухівців схиляються до вибору Порошенка, але є такі, що категорично проти. Я маю іншу позицію. Для мене також «Україна понад усе». Тому цю заяву не підтримала у числі ¼ частини Проводу. Не вважаю за потрібне віддавати голос за того, хто у масці, як і за того, з кого маска зірвана. Я не можу брати відповідальності за тих кандидатів на пост глави держави, кому цінність України – територія і її ресурси, а не самі українці! Дай Боже, щоби я помилилася. Але моє внутрішнє єство противиться вибору «з двох зол». Українці, на жаль, постійно вибирають зло», – написала Коваленко.

Утім, не підтримувати жодного з кандидатів – це позиція самоусування, яка не на користь Україні. До слова, через подібні аргументи українці вже не раз втрачали свою державність…