Спеціалісти Товариства протягом року виконують планові роботи, передбачені компанією для безаварійного та якісного розподілу електричної енергії. Одним із пріоритетних завдань ПАТ «Черкасиобленерго»  є розчистка трас повітряних ліній від зелених насаджень. Нині такі роботи виконують чотири лінійні бригади відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі» у громадах Черкащини.

Про це розповів  заступник директора з технічних питань ВСП «Черкаські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Сафонов.

blank

– На виконання наказу ПАТ «Черкасиобленерго» щодо графіків розчистки трас повітряних ліній електропередач та технічного обслуговування повітряної лінії 0,4 кВ виконується обрізка зелених насаджень в Руськополянській ОТГ енергодільницею ВСП «Черкаські енергетичні мережі»,– зазначив Юрій Сафонов.– Роботи виконуються згідно правил організації технічного обслуговування електромереж та станцій, попередньо виконаний огляд цієї установки, зафіксовані всі дефекти та всі насадження, які необхідно розчистити, оскільки вони розташовані  в охоронних зонах, на відстані менше одного метра від повітряної лінії.

blank

Також він додав, що наразі  споживачі завчасно попереджені про виконання таких робіт.

blank

Перед початком робіт енергетики знеструмили лінію на одній з трансформаторних підстанцій населеного пункту.

blank

– Розчистку виконуємо в Руськополянській ОТГ по вулиці Юрія Чигирина на повітряній лінії два 0,4 кВ, ТП 493. Перед початком робіт відключили автоматичний вимикач підстанції, вивісили плакати про заборону, перевірили відсутність напруги та встановили заземлення,– розповів про хід робіт електромонтер з експлуатації розподільних мереж ВСП «Черкаські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго»  Андрій Ярмоленко. – Розчистку повітряної лінії електропередач виконуємо майже щодня, це дає змогу попередити аварійні ситуації, обриви проводів та знеструмлення.

blank

Жителі громади відзначають якісну роботу енергетиків, кажуть, що на цій території часто бувають несприятливі погодні умови.

blank

– Ми проживаємо в такій місцевості, де часто бувають пориви вітру, тож іноді обриває проводи. Звертаємося до кол-центру, енергетики дуже швидко реагують і виїздять на місце. Вдячні їм за оперативність,– прокоментувала жителька Руськополянської ОТГ Ірина.

blank

За словами заступника директора з технічних питань ВСП «Черкаські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Юрія Сафонова енергетиками їх підрозділу у 2024 році заплановано розчистити повітряні лінії 10 кВ – 46 км, а повітряних ліній 0,4 кВ – 120 км. Крім того, спеціалісти продовжать виконувати поточні заплановані роботи: технічне обслуговування енергообладнання, капітальні ремонти та оновлення енергомереж Товариства для надійного, безаварійного розподілу електричної енергії споживачам регіону.