“Як і обіцяла під час зустрічі з мітингувальниками біля ВР у вівторок , наступного дня взяла участь у засіданні комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій , інвалідів, на який запросили і організаторів акції, представників профспілок, лідерів неурядових організацй. Поінформувала коміте часником зустріч з мітингуючими. ” – повідомила на “Фейсбуці” заступниця голови Верховної Ради, черкащанка Ірина Геращенко.

“Питання соціальних та пенсійних виплат, монетизації пільг ветеранам, питання отримання медичних послуг та інші мають бути предметом дискурсу , в першу чергу, уряду і профільних Комітетів Верховної Ради України. В той же час, треба визнати, що парламенти попередніх скликань наухвалювали талмуди нереалістичних, популістських законів, які ніколи не виконувалися через їх не реалістичність, не підкріпленість реальними бюджетними надходженнями. Закликала всіх відійти і відмовитися від популізму , висловила сподівання, що й Уряд займе більш активну позицію щодо діалогу з неурядовими організаціями і профспілками, й проведе реальний моніторинг всього законодавства, що стосується пільг і виплат, й запропонує його уніфікацію. Задля врегулювання окремих питань , таких, як заборгованість виплат зарплати шахтарям , підготувала депутатський запит.

Також підтримала позицію комітету щодо необхідності створення Міністерства ветеранів, яке б комплексно вирішувало питання реінтеграції і реабілітації військових . Подібні міністерства у справах ветеранів вже довели ефективність роботи у США, Канаді, інших країнах. Очевидно, що сьогодні і Україні потребує центрального органу виконавчої влади, який забезпечуватиме формування та реалізацію політики держави у сфері соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій. За результатами обговорення, учасниками засідання домовлено про подальшу роботу над врегулюванням проблемних питань.

В той же час в ході засідання Комітету було констатовано, що ряд питань потребують значних додаткових коштів , яких немає в бюджеті, а також потребують додаткового опрацювання Міністерством соціальної політики України, Міністерством фінансів України та Міністерством охорони здоров’я України.” – висловила Геращенко свою позицію.

Нагадаємо, днями представники АТОвців, чорнобильців, шахтарів пікетували ВР з вимогою не знімати пільги.