В ході останнього засідання сесії Канівської міської ради депутати заслухали інформацію тимчасової комісії з вивчення питання харчування дітей в дошкільних та шкільних закладах освіти  міста Канів.

Нагадаємо, у лютому ц.р., депутат Олександр Корнієнко порушив питання незадовільного харчування школярів. Відтак, було сформовано відповідну комісію за участі представників депутатських фракцій, а саме: Вадима Туливітра, Михайла Майстренка, Тамари Щур, Віктора Золіна, Віктора Хоменка, Галини Каретнікової. Очолив комісію ініціатор перевірки Олександр Корнієнко.

Комісія працювала з березня по червень ц.р. За час роботи відбулось 5 засідань та 13 перевірок дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста. Деякі заклади були відвідані двічі.

Здійснюючи перевірку їдалень, депутати й самі скуштували й перевірили, який він сьогодні – шкільний обід. Оцінка депутатів: їсти можна!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитсадках Сміли голодують діти

– Усе на достатньому рівні. На трійку або навіть на четвірку, – говорить депутат Тамара Щур. – Але, звичайно, випадки, що діти не їдять, є. Вони краще візьмуть гроші у батьків і натомість куплять чіпси або сухарики.

Звичайно, були виявлені в ході перевірок і порушення. Так, зокрема, на столах у їдальнях немає серветок, біля умивальників – мила та рушників; є випадки, що кухарки працюють без головних уборів, посуд миється в непроточній воді, в журналі прийому продуктів не були виставлені деякі дати привозу; не було графіка харчування учнів тощо. Утім, відзначають депутати, що при повторній перевірці, окремі недоліки вже були усунуті.

– На сьогодні якихось суттєвих порушень комісія не виявила. Разом з тим ще вивчаються документи, тому висновки робити рано. Комісія продовжить свою роботу до вересня, – зауважив голова комісії.