Канівська ОТГ увійшла до трійки громад на Черкащині, які візьмуть участь у Програмі розвитку партисипативних практик «Молодь громади – каталізатор змін». Повідомляють у прес-службі ОТГ.


Відповідний Меморандум про співпрацю підписали Канівський міський голова Ігор Ренькас та представник проекту, експерт з моніторингу ГО «Молода Черкащина» Тетяна Кавальчук у понеділок, 18 березня.

– Проект передбачає введення молоді в питання управління новостворених громад, залучення їх до таких важливих рішень як ухвалення бюджету, затвердження тарифів на комунальні послуги тощо. Щоб молоді люди зрозуміли – від них також багато залежить, – говорить Т.Кавальчук. – Це в результаті допоможе налагодити діалог влади і молоді. І пасивних отримувачів послуг перетворити на активних жителів.

Спрямований проект саме на об’єднані громади і насамперед охоплюватиме молодь, що включає в себе старшокласників, студентів та осіб віком до 35 років.

Реалізація проекту передбачає проведення тренінгу, створення фокус-групи, яка займатиметься вивченням думки молоді шляхом опитування, організацію відвідування міста Новоукраїнка Кіровоградської області з метою обміну досвідом. За словами представників ГО «Молода Черкащина» саме Новоукраїнка має найкращі показники у залученні молоді до життя громади та реалізації молодіжної політики в цілому.

– Молодь дуже важлива для Канева, тому ми дуже зацікавлені у реалізації цього проекту, – підсумував міський голова.