Керівник Черкаської місцевої прокуратури Сергій Шелудяков на сесії Черкаської міської ради інформував населення міста про результати діяльності Черкаської місцевої прокуратури за 9 місяців поточного року, інформують у відомстві.

Під час доповіді прокурор зазначив, що протягом 9 місяців 2018 року на території міста Черкаси обліковано злочинів на 15,4% менше ніж у минулому році, та протягом зазначеного періоду скеровано до суду  451 кримінальне провадження;

Крім того, ефективна робота проведена у бюджетній сфері.  Направлено до суду 10 обвинувальних актів у сфері корупції та 15 у бюджетній сфері.

Разом з тим, органами прокуратури у поточному році суттєво посилено прокурорський нагляд за додержанням законів при проведенні органами внутрішніх справ дізнання і досудового слідства.

Черкаською місцевою прокуратурою з метою реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді за 9 місяців 2018 року для захисту інтересів держави в адміністративних межах м. Черкаси скеровано 28 позовних заяв на загальну суму 16698 тис. грн.

У сфері захисту прав і свобод дітей попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 3 млн грн. шляхом пред’явлення позову про визнання недійсними додаткових угод до договору. про закупівлю путівок для відпочинку дітей.