Комфортна літня погода з короткочасними дощами прогнозується обласних гідрометцентром на найближчі дні.

Більше тижня на Черкащині утримувалася суха та спекотна погода, яку улаштував блокуючий антициклон зі сходу. Температурний фон був 21-23º, що на 8-10º, вище кліматичної норми на цей час та на 2-4º вище найжаркішого періоду на Черкащині який звичайно спостерігається 20.07-20.08. Денні максимуми температури повітря досягали 29-31º.

Висока температура повітря, відсутність ефективних дощів, низька відносна вологість повітря (менше 30% у денні години), суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту та швидкому зростанню показника пожежної небезпеки до надзвичайного 5 класу. Тому, на природі слід обов’язково дотримуватися правил пожежної безпеки.

Вчора внаслідок проходження малоактивного атмосферного фронту з північного заходу на Черкащині спостерігалися локальні грозові дощі, та зниження температури повітря до 20º. За даними метеостанції області, кількість опадів становила від 0,0 до 8 мм. Місцями, за даними очевидців, спостерігався град.

Температура води у Дніпрі біля м. Черкас 6 травня уже досягла 18º. Варто відмітити, купальний оздоровчий сезон розпочинається при позначці 18º і з року в рік змінюється у залежності від ходу температурного режиму повітря.

За прогнозом, погоду нашого краю в найближчі три дні формуватиме циклон на Чорному морі. 8 та 10 травня під впливом його малоактивних атмосферних фронтів пройдуть короткочасні дощі, місцями очікуються грози, можливий град. 11 травня – без опадів. В цей період утримається помірно-тепла погода. Температура вночі очікується в мужах +10+15º, вдень +21+26º.