У Черкасах 22 серпня відбулась акція, на якій небайдужі могли прихистити кошеня. Також там можна було придбати доброчинні листівки “Український кіт”, які намалювали діти. Гроші від їхнього продажу спрямують на порятунок котів, розповіла Суспільному зооволонтерка та керівниця Благодійного фонду “ДоброКіт” Яна Тябут.

На виставці показали десять кошенят, які шукали родини:

“Кицюнчики вже оброблені, абсолютно адаптовані до проживання у квартирі, вони пройшли карантин в нашому котоцентрі. І готові їхати в родину. Маємо таке велике побажання, щоб брали люди, як мінімум, два коти, тому що у них у всіх теж повинен бути свій котячий соціум”.

Чотири кошенята привезли військові з фронту, кішка прийшла до їхнього окопу та народила:

“Кішечка прийшла до військових сама і привела в них кошеняток. Зазвичай, в 99 випадках, якщо приїжджають до нас маленькі кошенятка, то це ті, які вже народжені у хлопців в окопах. Це просто не єдині кошенята, в нас їх зараз дуже багато від військових, просто деякі дуже маленькі. На початку війни у нас були випадки, коли кицюня, поки їхала, народила, була кицюня, яку встигли привезти, вона за два дні народила. І зараз у моїх друзів на Ізюмському напрямку такий самий випадок. Вони хочуть передати вагітну кішку, але не знають, чи дочекатися, щоб вона народила, бо вони не розуміють, який там термін”.

Щоб взяти кота додому, потрібно підписати договір та відповісти на декілька питань:

“Перед підписанням договору обов’язково питаємо у яких умовах проживатимуть тварини, який догляд, харчування, чи є інші тварини і діти. На вікнах обов’язково мають бути сітки, якщо це квартири. Якщо це приватний сектор, ми проти самовигулу котиків, ми це все обговорюємо. І, станом на 14:30, забрали три котики. Всього за шість років існування нашого фонду ми влаштували понад 900 котів”. – зазначила зооволонтерка.