У період активного користування цифровими технологіями чимало компанії практикують рекламне розміщення на сайтах та в соцмережах. Проте статистика показує, що в межах 45% покупців уперше дізнаються про новий товар чи виробника завдяки вуличній чи друкованій рекламі. Інтернет-маркетинг лише дозволяє закріпити бренд у пам’яті та підвищити до нього лояльність. Тож поліграфія залишається базовим і добре перевіреним інструментом, що не потребує великих бюджетів. Київська друкарня «Хамелеон» пропонує швидке та якісне виготовлення паперової рекламної та іміджевої продукції різних форматів.

5 переваг друкованої реклами

Просування бренду завдяки поліграфії має свою специфіку. Друкована реклама покриває ті напрямки взаємодії із цільовою аудиторією, які не здатен забезпечити навіть цифровий маркетинг. Адже завдяки звичним флаєрам, наліпкам чи буклетам досі вдається привертати увагу клієнтів.

Для багатьох стартапів та дрібних підприємств саме виготовлення поліграфії залишається єдиними доступним методом рекламування. У чому друкована продукція може посперечатися з інтернет-просуванням?

  • Максимальна інформативність. Поліграфія не обмежує в можливостях представлення товару чи опису послуги. Можна підібрати оптимальні формати, що якнайкраще продемонструють переваги продукції та будуть доповнені інфографікою, табличками, фото.
  • Тривалий вплив на ЦА. На відміну від інтернет-реклами, клієнти можуть довго контактувати з друкованою рекламою. Наліпки, постери можуть роками прикрашати вітрину чи прикасову зону. А рекламні листівки, буклети часто передають своїм знайомим.
  • Універсальність. Будь-який сегмент ринку можна прорекламувати завдяки поліграфії. Цей вид маркетингу зустрічається скрізь – від закладів швидкого харчування до продажу товарів через інтернет-магазини. Рекламки можна вкладати в поштові скриньки, вручати в руки, надсилати в посилках із замовленнями.
  • Відсутність ризику блокування. З інтернет-рекламою неможливо уникнути програм для блокування показів. Чимало користувачів взагалі не бачать реклами на сайтах.
  • Доступність. Рекламна поліграфія – це завжди бюджетне рішення. Завдяки цифровому друку можна швидко створювати невеликі тиражі, не витрачаючи зайвих коштів. Також типографії пропонують оптові ціни на виготовлення багатотисячних накладів.

Реклама у вигляді сувенірної продукції

Ще одна важлива перевага поліграфії – в її ненав’язливості. Створити можна корисну та подарункову друковану продукцію з елементами маркетингу. Брендовані блокноти та календарі досі користуються популярністю серед офісних працівників. Високу ефективність має паперова упаковка із зображенням лого, назви компанії, її слогану.

Для ненав’язливого просування продукції активно використовуються наліпки та стікерпаки. Клієнти охоче прикріплюють стильні стікери до персональних гаджетів і оргтехніки. Чимало покупців колекціонує наклейки, тож цілеспрямовано купує товар, до якого додана нова наліпка. На сайті друкарні xprint.com.ua представлений великий перелік рекламної поліграфії – ви завжди зможете обрати ефективні та бюджетні варіанти.