У Корсуні-Шевченківському відкрито продають наркотики. Таку заяву зробив на сесії районної ради депутат Володимир Левандовський. Володимир Петрович запросив на сесію підприємця Олександра Циганенка. Про це пишуть «Вечірні Черкаси».

– У місті торгують не криючись, – каже Олександр Циганенко. – Торгівці наркотиками зробили свою базу біля приміщення колишнього банку «Україна». Сам бачив декілька разів, як звідти виходили дівчата з черговою дозою. Дійшло до того, що наркотики пробують збувати в їдальні педагогічного технікуму. Ніхто ні від кого не криється. Всі знають точки збуту. Кілька років тому на хабарі погорів навіть начальник поліції. За неофіційними даними він покривав торгівлю наркотою. Знаю випадки, коли в одного бізнесмена у п’ятницю помер один син, а в понеділок – інший. Обидва від передозування наркотиками. Ми пробували з цим боротися. Створили добровільну народну дружину й кілька разів виїздили на чергування. Але згодом виявилося, що влада не має 5 літрів бензину, щоби забезпечити це чергування. Нинішній начальник поліції пробує боротися з наркотою. Кількох продавців навіть затримали. Але наші гуманні суди відразу відпускають їх на волю. Коли за попереднього керівника поліції ми говорили його черкаському начальству про ситуацію з наркотиками, він не хотів приїхати й розібратися. А як тільки порушника затримали з хабарем, начальник черкаської поліції був тут за годину. Торгівля наркотиками тут процвітає, бо ніхто нікого не карає. Розумієте, в нас студенти знають усі точки в місті, а начальство – мер, голова РДА, голова райради – нічого не знають.

Ситуацію підтверджує сільський голова Стеблева Олексій Данильченко.

– Наркоманів у районі – неміряно. Фактично, ні про яку боротьбу з ними не йдеться. Деякі з них розбили й розтрощили власні хати щоби  мати гроші на чергову дозу. У нас є наркоман, який із новенької хати лишив тільки стіни. Навіть вікна пластикові викорчував і продав.  А як тільки настає період, коли вже нема що продати, тоді лізуть у чужі хати й «чистять» їх. Серйозної боротьби з накоманією в нашому районі немає. За весь час, може, затримали кількох людей та й усе. Якби в один прекрасний момент із району зникло 50 торгівців наркотою, то ми би мали спокій.

Голова Корсунь-Шевченківської РДА Василь Клименко знає про ситуацію.

– Я вислухав сьогодні заяву Циганенка. Запитав його, чи була написана заява в поліцію. Виявилося, що ні. То про що тоді говорити? Але ми викликали на сесію начальника поліції. Він розповів про кількість затриманих, звинувачених, порушених кримінальних справ. Хто має претензії, могли задати йому запитання, поспілкуватися, написати заяву.

Два роки тому в Корсуні було затримано з хабарем колишнього начальника поліції. Серед іншого йому закидали «кришування» наркоманії. Однак офіційно було висунуто лише звинувачення в хабарництві.