На Черкащині вже триває підготовка до нового опалювального сезону. Про головні виклики розповів начальник  Черкаської ОВА Ігор Табурець.

“Ми розробляємо плани реагування на випадок повного чи часткового відключення електроенергії. З урахуванням ризиків, що виникають через обстріли, головну увагу ми приділяємо захисту критичної інфраструктури. Серед завдань, які стоять перед місцевою владою – це передусім забезпечення інфраструктурних об’єктів альтернативними джерелами електроенергії та резервного живлення.” – розповів Табурець.

За його словами, об’єкти теплопостачання забезпечені генераторами на 99 %, об’єкти водопостачання – на 98%.

Крім того Ігор Табурець повідомив, що в області є 10 когенераційних установок, що можуть виробляти і тепло, і електроенергію.

“З них п’ять встановлені вже на комунальних підприємствах, п’ять має приватний бізнес. Окрім того, 11 когенераційних установок готуються до встановлення, з них шість на комунальні підприємства і п’ять на приватні. Ще направили звернення іноземним партнерам щодо надання нам 18 таких установок в якості допомоги.” – пояснив він.

Нині на всіх об’єктах критичної інфраструктури сформовано команди швидкого реагування, щоб у випадку надзвичайної ситуації швидко провести відновлювальні роботи.