Під час аварійних відключень електроенергії лікарні Черкас продовжують надавати невідкладну допомогу пацієнтам. Відвідувачі поліклінік міста повинні враховувати сигнали повітряних тривог, можливі графіки відключень електроенергії та світловий день.

Як поінформував директор департаменту охорони здоров’я Всеволод Кульчиковський, під час аварійних відключень електроенергії лікарні міста продовжують надавати екстрену медичну допомогу людям. Електричне живлення ці заклади охорони здоров’я отримують за рахунок роботи генераторів. Планові госпіталізації до лікарень у цей час не проводяться.

Центрам первинної медико-санітарної допомоги Черкас у випадку відключення електроенергії рекомендовано проводити прийом пацієнтів на першому поверсі закладу, оскільки не працюватимуть ліфти. У цей час рецепти, лікарняні, направлення на консультацію до профільних фахівців тощо можуть виписуватися не в електронній, а в паперовій формі.

Містянам при відвідуванні поліклінік насамперед необхідно стежити за сигналами повітряних тривог і зважати на стан свого здоров’я. Крім того при візиті до лікаря бажано враховувати світловий день (орієнтовно з 8.00 до 15.00 години) та графіки відключення електроенергії, які застосовуються у Черкасах.