Антибіотики, протизапальні, знеболювальні засоби, хірургічні халати та розхідні медичні апарати передав для Черкаської центральної райлікарні гуманітарний хаб “Черкаси”. В умовах воєнного стану важливо, аби пацієнти отримували своєчасну медичну допомогу, а медзаклади були забезпечені всім необхідним, розповіла Суспільному керівниця доброчинної організації Анна Вовк.

Керівниця гуманітарного хабу “Черкаси” Анна Вовк розповіла, що запитів до хабу надходить надзвичайно багато з усієї України. Але першочерговою задачею у хабі ставлять задачі забезпечити лікарні Черкащини.

“Був запит і від Черкаської центральної райлікарні, тому що ми розуміємо, що кількість переселенців тут набагато збільшилася. Крім того, що вони обслуговують місцевих жителів, вони обслуговують і внутрішньо переміщених осіб. Ми перед цим вже відвозили допомогу у Чорнобай, Кам’янку, Черкаси. Це у нас такий стандартний набір гуманітарної допомоги”, — розповіла Анна Вовк.

Головний лікар черкаської центральної райлікарні Микола Гуськов зауважив, що кожна доброчинна допомога для закладу дуже важлива

“Допомога для нас вкрай важлива на сьогодні, коли ми фінансуємося не з централізованих джерел, а коли фінансуємося з тих грошей, які самі заробляємо в НСЗУ України. Кількість пацієнтів хірургічного профілю у нас суттєво збільшилася, також пацієнтів які отримують паліативну допомогу. Збільшилася кількість пацієнтів, і ми потребуємо додаткової медичної допомоги, продуктів, засобів гігієни”, — сказав Микола Гуськов.