У Черкасах мер Анатолій Бондаренко не виконав жодної із обіцянок, щодо збереження бюджетних коштів, даних на сесії міськради. Про це пише інтернет-видання «Вікка», посилаючись на сторінку у “Фейсбук” лідера Партії вільних демократів, депутата міськради Олександра Згіблова.

“Коли опозиція, Партія вільних демократів, Громадянська позиція, Блок Петра Порошенка, Радикальна партія, в міській раді зайшла в сесійний зал, щоб проголосувати за бюджет на 2019 рік, ми висунули три вимоги: скоротити премії керівництву міста, припинити фінансування збиткового КП “Кінотеатр “Україна” та привести у відповідність тарифи на проїзд в тролейбусі”, − повідомив у соцмережі Олександр Згіблов.

Він зазначив, що мер Бондаренко і його команда пообіцяли виконати всі вимоги опозиції і не допустити збитків бюджету на понад 40 млн. грн. Однак жоден із пунктів не виконали.

“Після тиску від опозиції Бондаренко відмовився від премії в 400%. Заявив, що тепер житиме на одну зарплату в 13 тис. грн. Знову надурив. Оклад + надбавка + вислуга + премії за важку працю + премія за “секретку” в сумі становлять 24-25 тис. грн. А про премії заступників, секретаря і керівників департаментів – мовчок”, − зазначив “вільнодемократівець”

Олександр Згіблов зазначив, що вони збираються переглянути проект про скорочення премії і, якщо у першому варіанті залишали керівництву 200% премії, то тепер буде 0.

“У питанні із закриттям кінотеатру починаються “дикі танці”. А давайте проведемо обговорення, а давайте дамо кілька мільйонів на розвиток, а давайте…. Та директора поміняйте і підприємство одразу стане не збитковим”, − повідомив у соцмережі лідер “вільних демократів”.

Він також зазначив, що на засіданні виконкому так і не затвердили підвищення вартості проїзду в міських тролейбусах. Було вирішено надати підприємству 26 мільйонів гривень із бюджету.

“Тепер наполягатимемо, щоб на кожному засіданні сесії першим розглядалося питання відставки виконкому. Люди, які призводять до збитків бюджету, при цьому отримують зарплату з податків, мають піти на відпочинок”, − підсумував Олександр Згіблов.