Марина Заінковська з Ватутіного на Черкащині знайшла своє покликання в сім’ї, вирощуванні квітів та у виробах з бісеру. Про це пише видання “Вісті Черкащини”.

«Понад усе люблю орхідеї. Вирощую їх вдома на підвіконні. Їх у мене більше ніж 32 види і кожна по-своєму особлива. Радують різноманіттям цвіту та аромату у різний час, а інколи і діточками. Ці квіти, як відомо, потребують підвищеного догляду. Але вони того варті! Люблю їх. Вони особливі. Орхідеї, як люди, в кожної свій характер», – каже.

Бісером Марина захопилась, перебуваючи в декретній відпустці, 12 років тому. З тих пір бісероплетіння стало частиною її життя. За цей час зробила безліч сувенірів. Значна колекція залишилась у батьків.

blank

«Один сувенір можу виготовляти до місяця. Це кропітка робота, але захоплююча й цікава, творча», – ділиться жінка.

Вона не знайшла в місті посади за фахом (соціальна робота), тож віддається улюбленій справі сповна.

Перші ази Марині показала подруга – Ірина Давиденко. Вона ж навчила її маму в’язати крючком. З тих пір внуки у в’язаних речах не мають потреби. Бабуся повністю їх забезпечує. Донька ж Марини частково поділяє її захоплення – виготовляє сережки з бісеру. Так рукоділля захопило усю сім’ю.

blank

Як і всі українки, Марина щиро турбується про українських військових. Тож разом із подругами повсякчас долучається до волонтерських заходів і зборів.