17 травня Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проект Дія.Освіта. Це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

Дія.Освіта — це наступний етап еволюції проекту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців, а близько 75% користувачів подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати. Тепер ця ініціатива стає ще глобальнішою.

«Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик — розвиток людського капіталу. Наразі в Україні зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками — близько 7 млн людей. Мільйони людей втратили роботу чи закрили бізнес і вимушені починати життя з нуля. Завдання держави — створити для цього сприятливі умови. Саме тому за підтримки Google.org ми запускаємо оновлену платформу Дія.Освіта. Щоб кожен мав можливість розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії», — зазначив Віце-прем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер на Дія.Освіта — сотні нових освітніх серіалів: від ландшафтного дизайну до баристи, від графічного дизайнера до пекаря, від проектного менеджера до пакувальника. Також на платформі залишаються доступними освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безоплатними та доступними всім охочим. І завжди такими залишатимуться.

«Ми раді зробити свій внесок в успішний перезапуск платформи Дія.Освіта за підтримки гранту в розмірі 2 млн доларів США та команду Google.org Fellows. Ця ініціатива допоможе мільйонам українців працевлаштуватися в цей складний час — від розвитку нових навичок до відкриття нових кар’єрних можливостей», — коментує Віце-президент Google з питань публічної політики та взаємодії з органами державної влади Каран Бхатія.

Кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням нового європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 рр. — важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу.

Повний список професій та напрямів можна подивитися на порталі osvita.diia.gov.ua, і цей перелік постійно поповнюватиметься. Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України