Правоохоронці перевіряють чиновника за кримінальною статтею «Декларування недостовірної інформації».

Управління захисту економіки в Черкаській області в рамках оперативно-розшукової діяльності виявило, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко користується Lexus LX 570, 2012 року випуску, який записаний на його матір Олену Бондаренко і відсутній в е-деклараціях посадовця.

Про це повідомляє «Главком» із посиланням на ухвали Соснівського районного суду Черкас від 27 вересня.

blank

За інформацією правоохоронців, Бондаренко їздить на маминому «Лексусі» з липня 2016 року. Проте в е-декларації міського голови за 2016 і 2017 роки цей транспортний засіб не внесено.

Натомість родина мера Черкас показала чотири автівки: ВАЗ, 2007 року (належить Анатолію Бондаренку), Mazda, 2007 року (власність дружини Валерії), ЗАЗ Vida, 2014 року і Lexus RX 350, 2011 року випуску – обидві машини є спільною власністю подружжя посадовця. У рамках кримінального провадження суд надав доступ слідчому управлінню Нацполіції в Черкаській області до електронних декларацій мера Черкас, якими володіє Національне агентство з питань запобігання корупції; документів страхової компанії, яка видала поліс на автомобіль Lexus LX 570, 2012 року випуску і даних охоронної системи «Benish Guard», до якої підключено Lexus LX 570 (ця система передбачає оnline контроль через веб-сайт та мобільний додаток Olympia Tracking за місцем знаходження транспортного засобу, цілодобову підтримку диспетчерським центром із записом розмов клієнта).

За даними реєстру МВС, людина з ініціалами Олена Куприянівна Бондаренко є власницею автомобіля Lexus LX 570, 2012 року випуску.

Як повідомляв «Главком», міському голові Черкас правоохоронці іще закидають приховування факту наявності швейцарського годинника Zenith, який йому подарували місцеві депутати. Наголошується, що у серпні 2016 року Анатолій Бондаренко з нагоди дня народження отримав цінний подарунок у вигляді годинника Zenith від групи депутатів, які склались коштами в сумі $1 тис. кожний. Цю річ чиновник також не вніс до жодної своєї електронної декларації.