На семінарі методистів та керівників музеїв, що відбувся на базі обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради представлено навчальні збірники, до яких увійшли роботи учасників обласних військово-патріотичних конкурсів, присвячених героям-захисникам незалежної та суверенної України. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Представила комплект літератури, що складається з трьох збірників, – «Волонтери – герої нашого часу» та «Герої не вмирають» 2016 та 2017 року-директор Центру Олександра Фігура.

blank

Видання «Волонтери – герої нашого часу» – це збірка історій про волонтерські організації та волонтерів сьогодення, які взяли на себе відповідальність за життя героїв-захисників сучасної України та цивільних людей. У пошукових роботах розповідається про волонтерів, діяльність яких досліджувалася учнями загальноосвітніх, позашкільних, інтернатних та професійно-технічних закладів освіти. Саме ці молоді патріоти прагнуть зберегти в пам’яті народу імена тих, хто доклав максимум зусиль для збереження незалежності нашої країни.

blank

Збірник розрахований на педагогічних працівників закладів освіти, учнівську молодь та людей, небайдужих до майбутнього нашої країни.

Збірники «Герої не вмирають» 2016 та 2017 року – це історія сьогодення, щира розповідь про дванадцятьох Героїв сучасної України, які за покликом свого серця стали на захист держави на Сході України. Пошукові роботи розповідають про життєвий та бойовий шлях захисників України. Це велика дослідницька робота пошукових загонів області. Унікальність збірника полягає в тому, що його написали діти, юні патріоти нашої держави, які прагнуть, щоб імена сьогоднішніх героїв закарбувалися в сучасній історії України.

blank

Збірники «Герої не вмирають» розраховані на педагогічних працівників закладів освіти для використання в роботі в ході національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

Комплект збірників вийшов за кошт обласного бюджету накладом у 3000 примірників і буде надіслано для використання під час освітнього процесу у всі заклади загальної середньої освіти області.