Партію рідини з характерним запахом спирту загальною кількістю близько 30 тис. літрів, що незаконно транспортувалася вантажним автомобілем територією області, вилучили з обігу в рамках операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Черкаській області спільно з працівниками Головного оперативного управління ДФС України та Національної поліції.

Вказані підакцизні товари перевозилися у двох металевих ємностях, що були замасковані у тентованому напівпричепі вантажівки.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.204 КК України («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів»). За результатами проведення оперативно-слідчих заходів спирт невідомого походження приблизною вартістю 7,5 млн.грн, а також вантажний автомобіль, вилучені з незаконного обігу. Загальна вартість вилученого майна складає  понад 8,5 млн. гривень.

Триває слідство.