Для паломників-хасидів в Умані організували сайт та гарячу лінію. Там відбувається інформування про особливості паломництва, правила перебування, а також надають цілодобову підтримку. Про це повідомила виконавчий директор БФ “Історико-культурний центр міста Умані” Ірина Рибницька, пише Суспільне.

“Благодійний фонд Благодійний фонд «Історико-культурний центр міста Умані» надає цьогоріч наступну практичну допомогу. Створено спеціальний вебресурс, який інформує про особливості паломництва, правила перебування, а також дозволяє розв’язувати всі питання паломників, які можуть виникнути. Організовано гарячу лінію, яка надаватиме цілодобову підтримку паломникам”, написала Ірина.

З її слів, між українською стороною та паломниками налагоджують комунікацію, щоб інформувати про умови паломництва; співпрацю щодо спрощення перетину кордону та в’їзду в місто Умань; та отримання інформації щодо часу прибуття та від’їзду, з метою подальшої координації швидкого процесу заїзду до району паломництва в залежності від кількості осіб, які прибувають в певні проміжки часу.

У 2023 році іудейський Новий рік відзначатимуть із 15 по 17 вересня. У Черкаській ОВА просять паломників утриматися від поїздки на Рош га-Шана. Пояснюють небезпечністю перебування в Україні, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли та можливі провокації з боку Росії.

Нагадаємо, у 2023 році на святкування юдейського Нового року до Умані планують приїхати близько 30 тисяч хасидів.