Художники з двох міст Черкащини: Анастасія Шепета Умані та Сергій Лобода з  Золотоноші присвятили роботи зруйнованим містам. Про це пише “Козацький край“.

Незадовго до 11 вересня, Всесвітнього дня боротьби з тероризмом вони, не змовляючись, присвятили свої роботи двом містам-героям Донеччини, які були зруйновані російськими терористами.

Лобода прикрасив стіни золотоніської багатоповерхівки, де живе, муралами із зображенням ліхтаря, чорних котів і синьо-жовтої синички з новою назвою вулиці – Героїв Маріуполя.

А Шепета розмістила у солдатському шоломі міні-діараму: дві маленькі фігурки українських воїнів – біля мініатюрних копій настінних муралів двох будинків у Бахмуті, знищених росіянами навесні 2023-го. На цих муралах до Дня міста Бахмут у вересні 2020 року була зображена щаслива українська родина: мама з донькою і батько з сином. Окупантам-московитам і бахмутські будинки, і малюнки дуже муляли їх ненажерливі очі…

blank

27 вересня світ відзначатиме ще одну дату – Міжнародний день туризму. Сподіваємось, твори митців із Золотоноші й Умані допоможуть повернути туристів і на визволену від ворога й відбудовану Донеччину.