До Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшла оперативна інформація Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Черкаській області (Черкаський рибоохоронний патруль) щодо виявлення факту загибелі водних біоресурсів в районі села В’язівок Звенигородського району Черкаської області на відрізку річки Вільшанка. Інформують у пресслужбі відомства.

За отриманою інформацією загиблі водні біоресурси таких видів: щука – 86 екз., карась – 62 екз., окунь – 41 екз., тюлька – 102 екз.

Реагуючи на ситуацію, що виникла, з метою встановлення причини загибелі риби, відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби поверхневої води з річки Вільшанка для подальшого аналізу. Вміст розчиненого у воді кисню на момент відбору становив 3,0 мгО2/дм3 при нормі не менше 4 мгО2/дм3. Також візуально спостерігається значне цвітіння синьо-зелених водоростей.

Після отримання результатів лабораторного аналізу, у разі виявлення перевищень та з метою встановлення винних у загибелі водних біоресурсів осіб, зазначена інформація буде негайно передана до правоохоронних органів.