Всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 1222 повідомлення про порушення. Поліцейські відкрили 52 кримінальні провадження. Крім того, правоохоронці склали 303 адміністративні протоколи за фактами порушення у виборчій сфері.

Так, 13 лютого в Чернівецькій та Рівненській областях до чергової частини Нацполіції надійшли заяви від громадян щодо підкупу виборців. Відтак за даними фактами відкрито три кримінальні провадження за ч.2 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу.

Ще одне звернення надійшло до поліції в Черкаській області від народного депутата України щодо перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права. За даним фактом слідче відомство відкрило кримінальне провадження за ч.3 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Всього за минулу добу на території держави зареєстровано 57 повідомлень про події, пов’язані з виборами. А з початку передвиборчої кампанії – 1222 повідомлення.

З них за 52 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, 31 кримінальне провадження  стосується порушень виборчого законодавства, ще 21  кримінальне  провадження, пов’язане із проведенням виборчої кампанії.

Також складено 303 адміністративні протоколи. Проводиться перевірка щодо 273 повідомлень.