У межах операції «Мігрант» на Черкащині притягнуто до адміністративної відповідальності чотирьох порушників міграційного законодавства: трьох неврегульованих мігрантів та громадянку України як приймаючу сторону. Про це інформує Міграційна служба Кіровоградщини та Черкащини.

31-річного громадянина Держави Ізраїль виявили працівники Монастирищенського сектору Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС. В Україну він прибув на початку березня 2023 року і, попри набутий статус нелегального мігранта, мав намір у жовтні відсвяткувати Рош га-Шана в Умані та вже потім повернутися додому. Міграційники завадили планам іноземця, ухваливши рішення про його примусове повернення до країни походження або третьої країни, притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП, стягнули штраф та зобов’язали залишити Україну до 22 серпня 2024 року.

Його земляка, 71-річного громадянина Держави Ізраїль, притягнули до адмінвідповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП та примусово повертають додому працівники Уманського відділу ЦПМУ ДМС. Іноземець повинен сплатити штраф та виїхати з України до 29 липня 2024 року.

До 22 серпня 2024 року зобов’язаний покинути Україну й 46-річний громадянин Республіки Молдова, який на понад 3,5 роки перевищив дозволений строк перебування в Україні. Стосовно іноземця уманські міграційники ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни, склали адмінпротокол за ч. 2 ст. 203 КУпАП та наклали штраф. Його співмешканка, громадянка України, теж відповідатиме за порушення міграційного законодавства за ст. 205 КУпАП як приймаюча сторона. Вона відбулася штрафом.