На Черкащині зросла кількість захворювань на інфекційні хвороби. За пів року в регіоні зареєстровано понад 151 000 випадків. Про це повідомила заступниця генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ольга Мізінова.

Зокрема, йдеться про такі захворювання, як сальмонельозні інфекції, туберкульоз органів дихання, кашлюк, вірусні гепатити, інфекційний мононуклеоз, ГРВІ, грип тощо.

– Зараз в області триває епідсезон гострих кишкових інфекцій, – додала Ольга Мізінова. –  З його початку зареєстровано 417 випадків. Найвищі показники фіксують у Черкаській, Ватутінській, Уманській, Катеринопільській, Жашківській тергромадах. Усі випадки гострих кишкових інфекцій мали побутовий характер. Вони пов’язані з порушенням хворими правил особистої гігієни, недотриманням умов і термінів зберігання продуктів.

Додатково Ольга Мізінова поінформувала про ситуацію в області із захворюваністю на хворобу Лайма.

– За пів року в регіоні зареєстровано 104 випадки захворювань на хворобу Лайма, – додала вона. – За результатами епідрозслідування встановлено, що переважно хворі отримали укуси кліщами під час перебування на дачах і присадибних ділянках, а також у паркових зонах та у лісі.