Нещодавно на базі фельдшерського здоровпункту підприємства мобільною бригадою КНП «П’ятий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» проведено перший етап щеплення працівників вакциною CoronaVac від компанії Sinovac. Через визначений термін заплановано проведення наступного етапу щеплення. Інформують у пресслужбі Черкаської ТЕЦ.

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від COVID-19 і проведення масової вакцинації у 2021-2022 роках, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я, визначено етапи проведення кампанії з впровадження вакцин та перелік цільових груп населення, що потребують першочергового охоплення вакцинацією.

Відповідно до рішення оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, саме до таких цільових груп і належать працівники ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно», адже фахівці паливно-енергетичного комплексу, виконуючи свою роботу, забезпечують місто теплом та електроенергією.

Вакцинацію працівників Черкаської ТЕЦ вдалося здійснити завдяки спільній роботі керівництва підприємства і КНП «П’ятий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Адміністрація ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» висловлює подяку за співпрацю у такій важливій справі Міністерству енергетики України, Міністерству охорони здоров’я України і окремо керівництву і мобільній бригаді КНП «П’ятий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» за оперативність і злагодженість дій.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендувала китайську вакцину від коронавірусу виробництва компанії Sinovac Biotech – CoronaVac – для екстреного застосування.