11 вересня у селі Чаплинка на Лисянщині відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок на новоствореній Алеї Слави і пам’яті на честь загиблих Героїв громади. Про це пише сайт “Вісті Черкащини”.

Їхні імена назавжди у серцях та пам’яті жителів громади: Володимир Левадній, Михайло Плотніцький, Олександр Барабаш поповнили лави небесного війська. Сержант-піхотинець, матрос, прикордонник – вони поклали свої молоді життя, захищаючи незалежність і суверенітет країни на різних ділянках фронту, далеко від рідних місць, але з вірою в те, що нога окупанта ніколи не ступить на землю, де вони народилися, виросли, де на них чекають матері, дружини, діти.

На церемонії відкриття були присутні місцева влада та рідні загиблих воїнів, а також небайдужі земляки та школярі. Право відкрити меморіальні дошки з вирізьбленими в граніті портретами воїнів було надано їхнім рідним.

Староста Чаплинки Валентина Виноградова закликала присутніх на мітингу-реквіємі односельців ніколи не забувати про це святе місце, пам’ятати, якою страшною ціною дається нам ця Перемога. А ще побажала, щоб “Алея не збільшувалася, щоб ніколи і нікого в родинах не втрачали. Нехай на нашу землю прийде мир і спокій”.