Черкаський бізнесмен Араік Мкртчян прогнозує, що позачергові парламентські вибори знову «зроблять» великі гроші та, що ймовірно, чимало старих облич перекочує у Верховну Раду вже нового скликання. Про це він розповів у студії інтернет-видання «Вичерпно».

– Округ – це як власність. Зміна влади та суспільних настроїв не стосується політиків «з досвідом». Вони себе почувають вільно і впевнено. Перед виборами змінять політичну партію на більш рейтингову і вперед, — говорить Мкртчян.

За прогнозами бізнесмена, без підкупу виборців також не обійдеться.

– Є такі депутати, які той округ просто окупували. Вони мають свою мережу для підкупу голосів і я прогнозую, що і цього разу за голос роздадуть гроші. І тут я маю великі сподівання на правоохоронні органи, які мають не тільки спіймати за руку, але і покарати.

Проте Араік Рафікович говорить, що сподіватися варто не лише на пильність правоохоронців. Виборцям і самим варто почати думати і усвідомлювати відповідальність за свої дії.

– Люди спочатку продадуться, знову приведуть цю ж людину в Раду і потім дивуються, а чому ж вони так живуть. Ми їх не бачимо у сесійній залі, вони піднімають руки проти нас, голосуючи за закони, які роблять наше життя нестерпним, і ми знову їх вибираємо. То до кого претензії?

Не зважаючи на те, що декілька місяців тому Мкртчян відкрито заявляв про свою участь у парламентській кампанії, наразі він розмірковує, чи варто взагалі балотуватися.

– Я сам для себе ставлю питання іти туди чи ні. На окрузі чекають не людину, а грошовий мішок, який фактично має купити людей майданчиками, деревцями і т.д. Але люди не розуміють, що якщо на виборчу кампанію витрачається декілька мільйонів, то, очевидно, що у разі проходження до ВР, ця сума має бути відбита сповна. Погодьтесь, ніхто не викине великі гроші на вітер. Виходить, що люди свідомо підтримують ту людину, яка хоче їх купити. Я купувати не хочу.