Кошти на ремонт VI і V черги бульвару Шевченка, придбання сміттєвозів для комунального підприємства та ремонт приміщення центрального басейну — такі основні зміни були внесені на позачерговій сесії міськради до бюджету Черкас на цей рік.

В основному бюджет скореговано в доходній частині, повідомила директор департаменту фінансової політики ЧМР Наталія Джуган, повідомляє “Вичерпно”.

– Ми маємо на це право згідно Бюджетного кодексу, за умови, якщо є 5% перевиконання доходної частини на відповідний період. 25 мільйонів гривень ми додали до доходної частини і до видаткової, — відзначила Наталія Володимирівна.
Отже, основні зміни стосувалися реконструкції бульвару Шевченка, на що було направлено 25 млн грн. Таким чином тепер буде завершена VI і V черга головної вулиці міста.

Окрім цього виконавчим комітетом були підтримано низку пропозицій, які стосувалися, зокрема, придбання сміттєвозів для КП «Черкаська служба чистоти» (5,2 млн грн), ремонту приміщення центрального басейну (приблизно 2 млн грн), придбання обладнання, субвенція обласній дитячій лікарні на придбання медикаментів та інше. Ці зміни були проголосовані і на сесії міської ради.

Для збалансування певних пропозицій, які були з голосу внесені членами виконкому, довелося зняти кошти з інших об’єктів.

– Дуже негативна практика у нас з’явилася, коли без розпорядників коштів, без відповідних бюджетних запитів питання приймаються на виконкомі з голосу навіть без підтвердження розрахунками. Бюджетний кодекс чітко вимагає, що будь-які зміни подає лише відповідний департамент, — наголосила Наталія Володимирівна.