Фахівці Золотоніського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб минулого тижня на базі КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської селищної ради провели тренувальне навчання щодо порядку дій медичного персоналу при виявленні хворого або підозрілого на інфекції, що мають міжнародне значення, зокрема гарячку Західного Нілу та холеру. Про це інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Участь у навчанні взяли завідувач Золотоніського районного відділу Володимир Карпенко, завідувачка відділення спостереження за інфекційними захворюваннями Лідія Скиба та помічники лікаря-епідеміолога Чорнобаївського відділення Оксана Гирбай Ірина Гуц.

У ході тренувань була відпрацьована нормативно-правова база, що стосується виявлення хворого або підозрілого на ці інфекції, порядок дій медичних працівників лікарні при виявленні хворого, схему оповіщення про цей випадок, порядок відбору та транспортування матеріалу для лабораторного дослідження, а також використання засобів індивідуального захисту. Участь у заході взяли 47 осіб.

Після навчань було проведено оцінювання знань персоналу шляхом тестування. Усі учасники освоїли матеріал.