Книга рекордів України щороку поповнюється новими досягненнями українців. З дати заснування Національного Реєстру Рекордів у 1989 році Черкаси та Черкаська область встановили 32 рекорди. Це 13 місце в рейтингу всіх областей України. Першість тримає трійка міст – Київ, Харків і Львів. Ми дібрали декілька цікавих рекордів від наших земляків. Можливо, вони надихнуть вас на нові досягнення, пише “in.ck.ua”.

Найбільший тризуб із сільгосптехніки

Такий рекорд встановили під час заходу “АГРО тест драйв” у 2016 році на полях СТОВ “Стебне” в Черкаській області. На створення найбільшого символу України знадобилося п’ять хвилин, для гри кольорів використали 15 жовтих комбайнів і 23 блакитні трактори. У цей день представники Реєстру Рекордів зареєстрували велетенський тризуб – завдовжки 121 метр та завширшки 63 метри.

blank

Рекорд рекордівblank

Готельно-ресторанний комплекс “Апельсин” у 2014 році – у день святкування свого 45-річчя – вирішив встановити одразу п’ять рекордів у номінаціях: найдовша домашня ковбаса, найважча домашня ковбаса, найбільша сковорода, найменший шашлик зі свинини та найменший люля-кебаб. У такий спосіб черкасці забезпечили собі “рекорд рекордів”! Кухарі приготували найважчу і водночас найдовшу домашню ковбасу. Її вага становила майже 200 кг, а довжина – 365 метрів. Також у цей день зробили найбільшу сковорідку в країні діаметром 3 метри. Су-шеф кухар ресторану Ольга Руденко приготувала найменший в Україні шашлик (3,82 мм) і мініатюрний люля-кебаб (2 мм).

Наймасовіше одночасне присідання

blank

Фонд волонтерів України у 2014 році зібрав на центральній площі міста понад чотири тисячі черкащан і представників усіх інших областей для одночасного присідання на знак єдиної та неподільної України. Учасники разом присіли 25 разів, а черкащани, вдягнені у футболки кольору прапора, посеред площі зобразили серце, що пульсує.

blank

Найдовший ланцюг з мототехнікиblank

У Черкасах на міжнародному фестивалі “Дорога на Січ” у 2016 році встановили рекорд України – “Ланцюг мототехніки”, вибудувавши найдовшу нерухому колону протяжністю 1652 метри. На декілька годин понад шість тисяч байкерів на 715 абсолютно різних мотоциклах об’єдналися заради рекордної цілі.

Найдовше волоссяblank

Черкащанка Анна Янко тривалий час була рекордсменкою в номінації “Найдовше волосся в Україні”. У 2012 році експерти Національного Реєстру Рекордів зафіксували, що довжина її волосся сягає 2,21 м! Щоб отримати такий результат, дівчина не стриглася понад 28 років. Утім у 2016 році цей титул перейшов до Христини Кречківської з Дрогобича, вона відростила волосся довжиною 2,45 м.

Карта України з найбільшої кількості штучних маківblank

Під час дитячих зборів-походів скаути власноруч створили 4226 червоних маків і виклали з них карту України. Її довжина сягала 7,2 м, а ширина – 5,15 м. Такий яскравий рекорд зафіксували у селі Виграїв Черкаської області у 2016 році.

blank

Найдовша дівоча коса

У 2017 черкаські красуні віком від 5 до 20 років зібралися у ТРЦ “DEPO’t” для встановлення всеукраїнського рекорду. Восьмеро майстрів-перукарів півтори години заплітали волосся тридцятьом учасницям в одну косу довжиною 11,9 м, прикрашаючи зачіску жовто-блакитними стрічками.

blank

Інформацію та фото для матеріалу надала Лана Вєтрова, керівник Національного Реєстру Рекордів України.