Помер Валентин Олександрович Гордєєв – журналіст з півстолітнім стажем, краєзнавець, письменник, поет-пісняр, захисник природи, почесний житель Тального, член Національної спілки журналістів України. Про це повідомив тальнівчанин Олег Шатайло.

Гордєєв був одним із організаторів на Тальнівщині громадської організації «Зелений Світ» та Народного Руху України. 1998 року став редактором «Поля Честі» – газети Тальнівського районного осередку Народного Руху України, хоча працював у виданні з перших днів заснування. Згодом газета змінила засновника, але редактор залишився незмінним.

Його краєзнавчі дослідження про Тальнівський палац і парк на сьогодні найґрунтовніші, найпізнавальніші, він першим повернув читачеві заборонені співомовки Степана Руданського, а дослідження життя і творчості Агатангела Кримського може сміливо стояти в одному ряду з працями відомих літературознавців.

Валентин Гордєєв був нагороджений Почесною грамотою Національної спілки журналістів України, Почесною грамотою держкомітету інформації, телебачення та радіо, Почесною нагородою Національної спілки журналістів «Золоте перо».

У грудні 2004 року громадою міста обраний членом Тальнівського комітету національного порятунку. Обирався депутатом Тальнівської міської ради, членом виконкому міської ради. Його ім’я занесене до Книги пошани Тального. Він нагороджений медаллю «За заслуги перед містом» та «Відзнака».

Поховають Гордєєва сьогодні.