У Золотоноші не вщухають обговорення щодо будівництва заводу з виробництва біоетанолу. Люди обурені, що підприємства юридично немає, як немає дозволів на зведення, але власники вже готові запустити його роботу, пише сайт “Про все“.

Раніше, в січні цього року, на сесії міської ради депутати відмовилися затверджувати детальний план, який передбачає завершення будівництва заводу. Тоді, як і зараз, місцеві жителі пояснювали, що такому підприємству не місце в межах населеного пункту.

На нещодавньому черговому засіданні місцевої ради жителі кварталу №3 обурилися, що завод хочуть запустити попри відсутність необхідних дозволів. Через це люди навіть готові перекривати одну із трас.

Народний депутат України Віталій Войцехівський пояснює, що містяни занепокоєні не лише тим, що можуть залишитися без води через надмірне споживання її підприємством, а й ймовірними неприємними запахами та викидами вуглекислого газу.

“Крім питання води є ще питання вуглекислого газу, який буде виділятися в процесі виробництва та питання запаху, що виникатиме під час бродіння, – розповідає Віталій Войцехівський. – І це не чиїсь забаганки, а реальні проблеми, з якими можуть зіштовхнутися місцеві жителі. Станом на сьогоднішній день я, чесно кажучи, не бачу бажання власників підприємства зрозуміти занепокоєння людей. Схоже на те, що вони вже почали «працювати» з деякими депутатами місцевої ради”.

Нардеп каже, що ще на етапі виділення землі під будівництво заводу ніхто не врахував відстань до будинків. Наразі ж власники також начебто не поспішають дотримуватися екологічних норм.

“Ще в далекому 2007 чи 2008 році, коли приймалося рішення про виділення земельної ділянки під будівництво, не було враховано відстань до житлового сектору та й взагалі рельєф місцевості. Поки що не помітно, щоб власники почали працювати в напрямку дотримання екологічних норм”.

Віталій Войцехівський говорить, що як житель Золотоноші він також зацікавлений, аби кожен інвестиційний проект на перше місце ставив питання екології.