Черкаські старшокласники у межах шкільної дисципліни “Захист України” опанували нові навички: як надати першу допомогу, що робити під час кровотечі та як користуватися зброєю. Досвідом зі школярами ділилися військові та професійні інструктори, розповіла Суспільному речниця Черкаського центру комплектування Аліна Кривошея.

Захід організували, або поліпшити знання учнів про військову службу.

Десятикласник Даніїл розповів, що зброю в руках тримає вперше та не в останнє. Після школи планує навчатись у військовій академії:

“Військові з одного боку тримають себе у гарній формі, а з іншої завжди готові стати на захист своєї Батьківщини”.

Також учні практикували накладати турнікети, зупиняти кровотечу та робити серцево-легеневу реанімацію.

Такі уроки для одинадцятикласниці Ангеліни Патришиної не в новинку. Пояснила, що другий рік поспіль практикує ці навички, тож, вважає, за потреби не розгубиться.

“Такий час в Україні, що кожному це знадобиться. Мені дуже подобається цим займатись, я постійно, де таке відбувається, стою все роблю, повторюю”.

Навчають учнів досвідчені військові, ті, хто не з чуток знає, що справді знадобиться, розповіла речниця Черкаського ТЦК Аліна Кривошея. Додала, що на таку практику запити від шкіл надходять постійно.

“Для них це цікаво, бо майже у кожної дитини хтось воює і зараз захищає нашу країну зі зброєю в руках, тому вони хочуть це відчути у своїх руках зброю і як важко там брату чи батькові”.

За словами пані Аліни, отримані навички необхідні для життя в реаліях війни.

“Ті, хто хоче опанувати ці знання — вони не забудуться, але не дай Боже, щоб вони знадобились”.

Зі слів вчителя предмета “Захист України” Станіслава Пилипенка, саме такі заняття мотивують учнів і дають їм хороший фундамент зі знань про військову службу.

“Потрібно, щоб вони розуміли, що таке військова служба не тільки з погляду “зброя та стрільба”, а й з точки зору колективу, взаємодопомоги та відповідальності один перед одним і перед суспільством. Іншого способу донести до наших дітей всю базу цього предмету, особливо практичну частину, неможливо”.