Лю Сіньює щиро радіє, коли на заняттях знайомиться із українськими народними мистецтвами

«Освіта – скарб; праця – ключ до нього» – саме це висловлювання П’єра Буаста стало девізом студентів іноземців Східноєвропейського  університету імені Рауфа Аблязова. Тут сьогодні навчаються громадяни КНР, Індії, Азербайджану, Грузії, Таджикістану. Зараз вони опановують не лише професійні дисципліни, а й намагаються подолати складнощі нашої співочої мови. Їх наполегливість у поєднанні з жагою до пізнання дають прекрасні результати!

blank

Іноземні студенти у гостях в Галереї народного мистецтва відомої черкаської майстрині Ольги Мартинової

– Навчати студентів – надзвичайно відповідальна та важка місія, адже викладач має бути вчителем, наставником, другом та порадником водночас. Особливо важливо це при підготовці іноземних громадян, оскільки, крім певних мовних та культурних бар’єрів, такі студенти значно важче адаптуються до навчального процесу, студентського життя та й взагалі життя у віддалені від рідного міста, друзів та сім’ї – коментує директорка департаментну по роботі з іноземними студентами Юлія Сиволап. – Саме тому в своїй роботі ми намагаємося якомога більше уваги приділяти кожному студенту особисто, допомагати у навчанні та буденності. Поміж щільного навчального розкладу ми також намагаємося створити сприятливу атмосферу та підтримати неформальне спілкування зі студентською молоддю, залучаючи їх до культурних та розважальних заходів.

blank

Юлія Сиволап (по середині) із своїми китайськими студентами

– Я пишаюсь тим, що навчаюся в Україні, і що доля мене звела зі Східноєвропейським університетом імені Рауфа Аблязова у Черкасах, – розповідає староста групи ІЮР-61 Лю Сіньює. – Тут я знайшла багато друзів серед викладачів і студентів, які допомагають мені оволодіти мовою, звикнути до нової культури, і завжди приходять на поміч, якщо це мені потрібно. Раджу вступати саме до цього навчального закладу, адже тут не лише дають знання, а й підтримують і піклуються один про одного.

blank

– Мені дуже подобається навчатися в університеті. Мої викладачі завжди допомагають подолати труднощі в навчанні. – ділиться враженнями, громадянин Індії, слухач підготовчого відділення Тхакур Тарун. – мені дуже подобається вивчати українську мову – вона така гарна!

blank

Проректор з виховної роботи Ірина Тимошенко знайомить студентів з Індії із стародруками

– Ми любимо Україну ! Ми любимо Черкаси! Я любимо свій університет! – не втомлюються повторювати наші студенти!