Кожен, хто вирішив зайнятися бізнесом, пов’язаним з ремонтом взуття, повинен розуміти, що його успішність безпосередньо пов’язана з якістю виконаної роботи. Ось чому в цій справі так важливо якісне обладнання для ремонту взуття, а також допоміжні інструменти. Адже майстер навіть високої кваліфікації не зможе нічого зробити, якщо швейна машинка шитиме нерівні стібки, а клей буде недостатньо міцним, щоб утримувати набійки на підборах. Ось чому про хороше обладнання варто подбати заздалегідь.

Фото: www.rbrn.com.ua/

Верстатне обладнання

Наявність верстатів полегшує роботу шевця, допомагаючи зробити її менш монотонною і рутинною, а також якіснішою. Існує багато різновидів взуттєвих верстатів, тому насамперед варто визначитися, які саме варіанти потрібні.

Їх можна розділити на дві категорії:

  • Для конкретних робіт. Фрезерувальне, полірувальне, шліфувальне тощо.
  • Універсальне. Таке верстатне обладнання має великий функціонал і забезпечене всім необхідним для комплексних робіт, включно з основними видами ремонту.

У більшості випадків для ремонту обирають саме другий варіант, завдяки багатофункціональності. Нехай воно й обходиться дорожче, але дає змогу зробити більше, а тому й окупиться швидше.

Швейне обладнання

У будь-якому разі потрібна швейна машинка. Її теж рекомендується вибирати з двох основних видів:

  • Колонкова. Більше підходить для пошиття. Причому, на ній можна виготовляти не тільки взуття, але також гаманці, сумки та інші аксесуари.
  • Рукавна. Застосовується безпосередньо для ремонтних робіт, але має також можливості й для пошиття.

Інструменти 

Для ремонту взуття якісні матеріали не менш важливі, ніж обладнання. Тому потрібно знайти хоча б цей обов’язковий мінімум:

  • Тримачі форми. Якщо взуття зроблене з м’якого матеріалу, в процесі ремонту воно може деформуватися. Тримачі допоможуть уникнути цієї проблеми. Так, наприклад, їх часто вставляють у високі чоботи.
  • Голки. Швейні голки відмінної якості забезпечать стабільну роботу швейних машин. Вони можуть відрізнятися формою вістря. Наприклад, для оздоблювального рядка під час роботи зі шкірою підійде голка з вістрям у формі лопаточки.
  • Цвяхи. Як і голки, ці інструменти для ремонту взуття бувають для машинної та ручної пробивки. Відрізняються формою і розміром, залежно від свого призначення. Наприклад, для фіксації підошви, підборів і навіть устілок.

blank

  • Пензлі. Застосовуються в основному для нанесення клею. Ті, що з пластиковими ручками та штучним ворсом, коштують недорого, але і довго теж не прослужать. Вигідніше вибирати пензлики з натуральним ворсом і ручками з дерева.
  • Кліщі. Застосовуються для захоплення окремих елементів затяжної кромки верхівки взуття, а також для фіксації на колодці.
  • Молотки. Необхідні для формування взуття після склеювання і підгину. Для цього використовуються металеві моделі з нейлоновими вставками. Для пробивання каблука – з магнітним наконечником.
  • Наждачний папір. Здебільшого необхідний для зачистки матеріалу перед склеюванням підошви та верху. Відрізняється різною зернистістю.
  • Ножиці. Можуть бути загнуті або закруглені, або ж рівні, із загостреними кінчиками. Останні універсальні – ними можна різати й матеріал, і нитки. Працюючи з вигнутими ножицями, різати нитки буде незручно.
  • Просічки. Необхідні для того, щоб вручну робити отвори в матеріалі.
  • Щітки. Необхідні для полірувального верстата. Причому для різних видів матеріалу потрібні різні види щіток. Не завадить також придбати полірувальний віск.

Тільки забезпечивши себе всім необхідним для ремонту взуття, можна починати бізнес, у якого є всі шанси стати успішним. Адже ремонт взуття – це послуга, яка ніколи не втратить своєї актуальності.

*реклама