У січні–березні 2018р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) порівняно з відповідним періодом 2017р. збільшився на 27,0% і становив 6657 грн, порахували статистики.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися професійна, наукова та технічна діяльність, фінансова та страхова діяльність, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виробництво комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–2,5 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в установах поштової та кур’єрської діяльності, у сфері творчості, мистецтва та розваг, виробництві і не перевищував 70% від середнього рівня по економіці.