Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом підпалу грального закладу в м. Золотоноша, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст. 263 (зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Нагадаємо, що 11.05.2018, у гральному закладі «Гранд Лото», який знаходиться в м. Золотоноша, скоєно підпал, внаслідок чого загинуло 2 особи.

З метою забезпечення швидкого, всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення у кримінальному провадженні створено слідчу групу, до складу якої включено найбільш досвідчених детективів Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Не дивлячись на те, що злочин вчинено в умовах неочевидності, внаслідок забезпечення прокуратурою області належного процесуального керівництва досудовим розслідуванням, якісно та своєчасно організовано проведення необхідних першочергових слідчих (розшукових) дій, за результатами яких у досить короткий проміжок часу встановлено, що кримінальне правопорушення вчинили 3 жителі м. Золотоноша.

Сьогодні, 17.05.2018, зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуків за місцем їх проживання правоохоронцями вилучено зброю та боєприпаси.

blank

На цей час із затриманими проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, прокуратурою області  вживаються заходи щодо дослідження всіх обставин вчинення злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Довідково: за вчинене зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.