У Черкасах перед театром, який вже майже-майже відремонтували, поставили скульптуру. Вона викликала неоднозначне сприйняття. Справа в тім, що скульптура має дві сторони: з одного боку маска, яка всміхається, з іншого – сумує.

«От реально непонятна логіка, чого сумна маска розвернута на людей ,а весела в стіну?» – цитує журналіста Олександра Рибалку видання “Прочерк”.

«Це, славабогу, не пам’ятник, а скульптура. Не подобається те, що ліплять хто хоче, де хоче, яку хоче, за незрозуміло які кошти. І це при тому що були широкі консультації про вигляд площі і ніхто в ніколи не говорив про її існування чи розташування. і в жодних проєктах її не було. Так само і яйце відклали за ОДА – бо комусь схотілося», – зазначає громадська діячка Вікторія Феофілова.

blank

«Оце мене вчора теж … здивувало, що трагічною маскою однозначно на глядача повернута. А до веселої – спиною глядачі, для яких лавки поставлені навколо театру», – пише черкащанка Оксана Колісник.

«В десятки разів краще, ніж квіткові кіоски на площі. Як на мене – цікаві арт-об’єкти. Соцреалізму і так забагато в Черкасах…» – зазначає Олександр Солодар.

«Дві маски під театром – це не те, що стандартно, а навіть банально…» – пише журналіст Андрій Кравець.

«Пам’ятник символізує театр. З одного боку трагедія з іншого комедія. До речі кілька років тому була презентації різних варіантів (6 чи 7 було). В тому числі можна було голосувати», – каже юрист та громадський активіст Костянтин Стратілатов.