Уже два місяці в різних мікрорайонах Черкас редакція медіагрупи “Нова молодь Черкащини” – “Дзвін” проводить промо-акцію з популяризації наших видань. Для цього ми щотижня роздаємо з наметів спецвипуски газети, де розміщуються найрезонансніші публікації.

“Зараз люди мало читають газети, бо купувати чи передплачувати – дорого, – каже екс-депутатка міської ради пані Борисова, яка працювала ще за каденції Олійника. – А хочеться ж бути в курсі, що робиться в місті”.

Від так, люди із задоволенням беруть спецвипуски газети «Нова молодь Черкащини», охоче спілкуються із журналістами біля редакційних наметів. При чому, громадяни набагато активніше підходять саме до газетних наметів, ніж до партійних, які розпочали роздачу виборчої агітації.

Звичайно ж, чим ближче до дня місцевих виборів, тим більше розмов точиться про кандидатів, проблеми міста, які мали б вирішувати майбутні народні обранці.

Багатьох громадян зачепила, як кажуть, за «живе» публікація у нашій газеті про плани хімічного підприємства «УКРАВІТ» збувати в Черкасах завод з утилізації та переробки токсичних відходів. А саме керівник цього підприємства Віталій Ільченко балотується від ЗЕ-команди у мери Черкас.

blank

– Такий страшний отрутопроект міг запропонувати лише заїжджий варяг, –  каже пан Василь, родина якого з діда-прадіда живе у Черкасах. – А що тому бізнесмену, він же не місцевий. Йому начхати, яким повітрям тут дихатимуть містяни та їхні діти…

– Тепер ясно, чого той Ільченко лізе у мери, – додає Олена Василівна, вчителька, мати двох дітей. – Ото стане головою, та й буде пропихати свою «хімію», щоб заробляти на здоров’ї черкащан мільйони «зелених»…

– Та хто його обере, цього Ільченка? Уже минув той час, коли люди бігли голосувати за будь-кого, аби був від Зеленського, – підтримує розмову Віктор Іванович, пенсіонер. – Вибори ж місцеві, тут всі один одного знають, хто чим дише…

blank

Жіночка, що поспішає з центрального ринку, буквально вириває газету з рук волонтерів і шматує на клаптики. «Задовбали ці «зелені» своєю агітацією!» – кидає під ноги пожмакані обривки. Їй навздогін пояснюємо, що зелений колір у «молодіжці» не від любові до ЗЕ-команди, а використовується журналістами вже років тридцять…

Багато перехожих реагують на зображення кота на нашому редакційному банері.

– То ви агітуєте за Кухарчука? – запитують.

Так громадянам засіли в голову агітаційні матеріали «Національного корпусу», де також намальований котик. У такий спосіб наші круті націоналісти намагаються стишити свій накручений галасливими акціями безбашенний імідж.

blank

– Котик Кухарчук – це звичайно цікаво, – сміється дядько Іван, що живе на «Казбеті». – Та, мабуть, у це вже ніхто не повірить. Та й ваш котик виглядає значно інтелігентніше, чи що. Бо в окулярах і з газетою. Хоча я буду голосувати за патріотів, але не тих, що маскуються під «пухнастих».

Реагуючи на публікацію в газеті про соцдослідження та рейтинги партій і кандидатів, більшість черкасців погоджуються, що найкращий шанс перемогти на мерських виборах має Анатолій Бондаренко.

– Я б ото всіх цих нинішніх депутатів розігнав, а залишив би нашого мера. Порівняно з Олійником, Волошином чи Одаричем, нинішній міський голова працює на “п’ятірку!” – емоційно вигукує пан Олександр, який представляється працівником водоканалу.

– Що ви пишете брехню! – гнівно звертається до журналістів молодик і фотографує редакційний намет з різних боків. – Продалися цим «майбахам», цим яценкам… Ну, хто повірить, що найвищий рейтинг у цієї банди Коломойського «За майбутнє»?

Аргументи про те, що це опитування проводила не редакція, а поважна соціологічна контора, не сприймає.

blank

До речі, чимало черкащан з недовірою ставляться до результатів соцдосліджень, вважаючи більшість із них замовними. Ми ж додамо, що правдивість усіляких опитувань та прогнозів покаже «вскритіє» урн у день виборів…

Що ж до житейських проблем, які хвилюють черкащан і які вони озвучують журналістам, то це і низькі зарплати та пенсії, безробіття, підвищення комунальних тарифів…

Окрім таких загальних питань, які не дуже залежать від місцевої влади, люди говорять і про наболілі міські проблеми. Так, пані Олена розповідає, що хотілося б донести владцям, що не всі будинки в місті можуть бути ОСББ. «Моя донька, наприклад, живе в старому будинку, і щоб його довести до ладу, відремонтувати навіть найпершочерговіші проблемні ділянки – треба величезні гроші, яких у мешканців немає, – скаржиться журналістам. –  Або, наприклад, хтось захотів змінити труби каналізаційні, і весь будинок два тижні потерпає без каналізації. А якби був ЖЕК, то якось би цю роботу організували раціональніше. Тож краще, щоб такий житловий фонд залишався на утриманні комунальних господарств”.

А от черкасець Григорій Федорович вважає, що головне в місті – дороги і тротуари.

“Треба, щоб продовжили ремонтувати дороги і тротуари. Ось плитку поклали на бульварі: пишуть, що дорого, можна було дешевше. Але ж вона гарна, і в нас тут уже кілька років лежить. Та ж тільки це – бульвар Шевченка, а ми живемо в глибині Казбету, то хотілося б, щоб і до нас дійшли з плиткою і асфальтом. І тарифи оці на вивезення габаритного сміття! Що це таке? Оця “Нова якість”? Хто її пустив до нас, чого ми маємо їй платити, якщо вона все одно нічого не вивозить? У нас купи лежать, як і лежали, а платіжки приходять справно”, – обурюється пенсіонер.

blank

“Треба, щоб було, як колись, – заплатив за вивезення сміття один раз, і все. А то порозбивали ці платіжки на купу листочків. І це не лише сміття стосується, всі платіжки стали заплутані”, – підтримала Григорія Федоровича інша перехожа Ніна Василівна.

– Щодня із журналістами нашої медіа-групи біля редакційних наметів спілкуються сотні наших земляків. Таке відкрите живе спілкування з людьми найкращий спосіб дізнаватися про їх реальні життєві проблеми, чути оцінку громадян дій влади, врешті-решт, – це багатюще джерело тем для майбутніх публікацій…- говорить головний редактор медіа-групи Тетяна Воронцова.

– Наша промо-акція відбувається під гаслом “Читай. Аналізуй. Дій”, – наголошує шеф-редактор медіагрупи Леонід Даценко. – Але це не просто красиве гасло, а кредо наших журналістів. І ми віримо, що складаючи повну інформаційну картину щодо суспільно-політичного, громадського життя нашої області, міста ми разом з нашими читачами формуватимемо власну думку і робитимемо світ навколо кращим.

Нагадуємо також, що передплату на нашу газету “Нова молодь Черкащини” можна оформити у кожному відділенні “Укрпошти” або в редакції видання  за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 223, оф. 406. Також щотижнева газета продається в кіосках “От і до” та у приватних розповсюджувачів. Найсвіжіші, найактуальніші новини читайте на сайті “Dzvin.media”.